22 Kasım 2014 Cumartesi

Formula1'de Final Haftası



                                                                    


Sezon başladığında merak edilen birçok konu vardı, herşeyden önce Vettel'in 4 yıllık şampiyonluk serüveni bir şekilde sona erecek ve heyecanlı bir sezon izleyebilecek miydik? Ferrari'ye geri dönen Raikonnen nasıl bir performans sergileyecekti ve takım arkadaşı Alonso ile birlikte Ferrari'yi eski günlerine geri döndürebilecekler miydi? Red-Bull, Ferrari derken F1'in bir başka önemli takımı Mercedes'i de unutmamak gerekiyordu ki Lewis Hamilton ve Nico Rosberg gibi şampiyonluğun önemli 2 adayına sahipti. 


Sezonun daha ilk yarışı olan Avustralya'da Mercedes diğer arabalardan daha hızlıydı ki Mercedes F1'de ayrıca 3 takıma da motor sağlıyor. Lewis Hamilton yarış dışı kalsa da Nico Rosberg çizgiyi 1. sırada geçmeyi başardı ve en yakın takipçisine 26 saniye gibi ciddi bir fark atmayı başardı. . İlk yarışta Vettel'in de yarış dışı kalması sezonun nasıl geçeceğine dair ufak bir ipucu veriyordu aslında. 

Sezon boyunca Avustralya, Kanada, Belçika ve Macaristan haricinde Mercedes'in 2 pilotu hep ilk ikide yer aldı. Bu durum zevksiz bir sezon geçmiş gibi gösterse de aksine, Formula1'de uzun yıllar sonra aynı takımda yer alan 2 pilotun birbirleriyle yarışmasını izledik. İki pilot da çok istekliydi ve pistte yeteneklerini sonuna kadar sergiliyorlardı. Ayrıca 2 pilotun daha önce de GP2'de birbirleriyle yarıştıklarını da unutmamak gerekiyor. Rosberg 2005 yılında Hamilton ise 2006 yılında GP2'de şampiyonluk yaşamıştı. 

Birbirleriyle yarışarak son yarış olan Abu-Dabi'ye kadar geldi 2 pilot. Hamilton 334 puanla lider durumunda Rosberg ise 317 puanla 2. sırada bulunuyor. Açıkçası ben 2005 ve 2006 yıllarından sonra ilk defa birşampiyonluk için heyecanlanıyorum. Fernando Alonso'nu Renault'da yaşadığı o 2 şampiyonluk yaşayan efsane Michael Schumacher gerçek anlamda yarışıyorken alınmış şampiyonluklardır çünkü. Bı arada Michael Scumacher'ın da sağlığına bir an evvel kavuşmasını diliyorum. Neyse bu şampiyonluk için heyecanlanmamın nedeni de aynı takımda yer alan 2 pilottan birinin şampiyon olacak olması ki takım acaba birini seçecek mi diye de merak ediyorum. Ama son yarışa kadar Mercedes'in bir pilota daha yakın olduğunu hissetmediğimizi de düşünüyorum. 


Son yarışta çifte puan sistemi olduğunu da hatırlatalım yani puanlar 2 ile çarpılacak. Bakalım güzel geçen bir sezonu kim şampiyon olarak tamamlayacak; Rosberg mi, yoksa Hamilton mu?

                                                                                                            

2 yorum:

  1. Keyifle okudum. Sonucu da yaz ve yorumla bakalım neler yazacaksın.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum en kısa zamanda yazacağım mutlaka

      Sil